Núm. 53 - 2 de febrer de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Breus

Sant Cugat estrena una exposició contra el tabac

Ampliar imatge

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha impulsat una exposició interactiva i pedagògica titulada “Els adults som model de conducta”, fruit de la campanya “Amb els infants, tallo amb el fum”. El focus d’atenció d’aquesta iniciativa està posat en els danys que provoca el tabac en els nens, les nenes i les dones embarassades que respiren el fum en contra de la seva voluntat. Els més petits són els fumadors passius més perjudicats pels efectes negatius del fum del tabac. La campanya aposta especialment per sensibilitzar els adults que són referents i models de conducta per als nens i nenes.

L’Ajuntament, amb el patrocini de Boehringer Ingelheim i el suport de l’Institut Català d’Oncologia i la Societat Catalana de Pneumologia, va iniciar el 2008 la campanya “A l’esport, jo tallo amb el fum” (que, a finals del 2011 es va ampliar amb el lema “Amb els infants, tallo amb el fum”) amb l’objectiu primordial de reforçar el programa municipal d’educació per a la salut i conscienciar tota la població dels riscos que suposa fumar. D’aquesta manera, l’Ajuntament va ser pioner i es va anticipar als canvis sorgits després de l’entrada en vigor de la llei antitabac.

En una primera etapa, la iniciativa va perseguir la desaparició del fum del tabac en les instal·lacions esportives, tant tancades com a l’aire lliure, de titularitat municipal. En els anys següents s’han dut a terme múltiples accions de sensibilització i diverses entitats privades s’han adherit a la campanya. En aquest sentit, la jornada més important de sensibilització s’ha organitzat cada any coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, celebració que s’ha aprofitat per informar la població i realitzar espirometries per conscienciar dels riscos que comporta el tabac i sobre la importància de la detecció precoç de les malalties pulmonars.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00