Núm. 51 - 21 de desembre de 2011 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Premis, beques i reconeixements

...i la Unitat de TPH de Badalona aconsegueix la reacreditació JACIE

La JACIE és una acreditació específica per als processos de trasplantament de progenitors hematopoètics (TPH). La concedeix un comitè conjunt d'acreditació JACIE-CAT-ONT (Join Accreditation Commitee-ISCT & EBMT, Comitè d'Acreditació de Transfusions i Organització Nacional de Trasplantament). Valora el compliment d'uns estàndards internacionals de qualitat en l'obtenció, processament i administració dels productes de teràpia cel·lular.

A Espanya hi ha una setantena de centres que fan transplantaments de progenitors, però menys de 10 estan acreditats. D’aquests dos són de l’ICO. La Unitat de TPH de l’ICO Badalona va ser de les primeres d’Espanya en rebre l’acreditació, al desembre de 2008 i ara ha aconseguit la reacreditació. És el segon hospital espanyol en haver-la obtingut. La vigència és de quatre anys, si bé d’aquí dos hi haurà una inspecció intermèdia, per comprovar si s’estan fent les coses bé. L’ICO Hospitalet va rebre la mateixa distinció a finals de 2010 i té vigència fins el 2014.

L’ICO i la JACIE
L’ICO té un paper molt destacat a la JACIE. Christelle Ferrà, de l'ICO Badalona, és la representant espanyola a JACIE des de 2007. Per la seva banda, Rafa Duarte, de l’ICO Hospitalet, és des de març de 2008 un dels 3 membres del Comitè d'Acreditació de Programes Clínics, que revisa totes les acreditacions i emet els informes de recomanació (o no) d'acreditar els centres.

Així mateix, fins ara els estàndards eren redactats per professionals americans (de la FACT) i a Europa, la JACIE, bàsicament els adaptava. La cinquena versió dels estàndards d'acreditació s'han escrit Estats Units i Europa (FACT i JACIE) d'igual a igual per primera vegada, amb 5 representants de cada continent. L'ICO ha participat en l'escriptura d'aquests estàndards, ja que Rafa Duarte ha estat un dels 5 representants Europeus. Així doncs, l’ICO no només compleix els estàndards i s’acredita i re-acredita, sinó que forma part del fòrum professional que dissenya el que són els estàndards a seguir.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00