Núm. 51 - 21 de desembre de 2011 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Premis, beques i reconeixements

Sis serveis o àrees de l’ICO assoleixen la recertificació ISO....

La International Organization for Standarization (ISO) és una federació mundial d'organismes nacionals de normalització que té per objectiu elaborar normes o especificacions per garantir la qualitat dels productes que es venen o els serveis que es presten. La norma ISO és el sistema de garantia de qualitat més aplicat i conegut arreu del món.

Per obtenir la certificació cal passar auditories internes i externes, en què els auditors revisen tot tipus de documentació: procediments, circuits, controls, informes, confidencialitat, resultats, formació, registres, actes de reunions... Està certificat dóna fe que l’organització ha implantat satisfactòriament una metodologia de planificació, desenvolupament i control de l’activitat, així com d’avaluació i replanificació continua per garantir la màxima qualitat.

La ISO a l’ICO
La qualitat sempre ha estat una de les prioritats a l’ICO. En aquests sentit, hi ha diversos serveis / departaments certificats amb la ISO: Servei d’Hematologia (Laboratori d’Hematologia i Citogenètica i Biologia Molecular de Badalona), el Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l'Hospitalet, el Servei d’Oncologia Radioteràpica (procés de radioteràpia externa i braquiteràpia de l'Hospitalet), el Servei de Farmàcia de l'Hospitalet, el Servei d’Oncologia Radioterapica (procés de radioteràpia incloent la part de radiofísica de Girona) i el Servei d’Oncologia Radioteràpica (procés de radioteràpia incloent la part de radiofísica de Badalona). Ara, tots aquests serveis han aconseguit la reacreditació. 

La certificació té una durada de 3 anys, però anualment es fa una auditoria externa de seguiment per assegurar que se segueix segons el previst.

Cap a una certificació única
Fins el passat mes d'abril cada un d'aquests serveis, departaments o processos tenien definit el seu propi sistema de gestió de la qualitat. El mes d'abril els serveis de Física Mèdica i Protecció Radiològica i el procés de radioteràpia de l'ICO l'Hospitalet van fusionar els sistemes. Aquest mes de novembre s’hi han afegit la resta de serveis mencionats amb l’excepció del laboratori d’Hematologia i Citogenètica de l'ICO Badalona, que segueix certificat amb el laboratori de l'Hospital Germans Trias i Pujol.
Aquest certificat únic ha comportat el treball d'un grup de professionals de cada servei en qüestió que durant part de l'any han treballat en el consens dels criteris, en la convergència dels sistemes i en la definició de la documentació que avala i descriu els procediments del nou sistema de gestió de la qualitat. En definitiva, s’ha fet un pas més en la línia de la millora contínua donant-li més coherència al sistema de gestió de la qualitat de l'ICO.

A partir d’ara, l’objectiu és que tots els serveis o processos de l'ICO que vulguin o hagin de tenir un reconeixement extern del seu bon fer i ho vehiculin a través de la implantació de la ISO,  ho facin aplicant el sistema ja existent i únic per a tots. El Departament de Persones i el programa de Càncer Hereditari, per exemple, ja treballen és aquest sentit.

 

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00