Núm. 47 - 11 d'octubre de 2011 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO aconsegueix prop de 2 milions d’euros per a la recerca

Ampliar imatge

Investigadors de l’ICO han obtingut prop de 2 milions d’euros en beques per a la recerca. Per una banda, l'Instituto de Salud Carlos III finançarà 13 projectes en el marc del Fons d’Investigació Sanitària (FIS), per un import total d’1.451.000€. D’altra banda, la World Cancer Research Foundation ha concedit dues beques per un valor de 504.100€.
 
Projectes finançats pel Fons d’Investigació Sanitària (FIS)

 -Cribratge de càncer colorectal: adequació i compliment de les recomanacions de les colonoscòpies de seguiment. Investigadora principal: Gemma Binefa, Programa de Prevenció i Control del Càncer.

-Estudi prospectiu de l'adherència al tractament oral en pacients diagnosticats de càncer. Investigador principal: Josep Maria Borràs. Pla Director d’Oncologia.

-El paper etiològic i pronòstic del virus del papil·loma en pacients amb càncer de orofaringe. Investigador principal: Xavier Bosch. Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer.

-Desestabilització estructural de l'addicció a oncògens en càncer de mama mitjançant el bloqueig de la sintasa d'àcids grassos. Investigador principal: Ramon Colomer.

-Factors de risc ambientals, infecciosos i genètics associats a la leucèmia limfàtica crònica (LLC), en el marc de l'estudi Multi-Caso-Control (MCCSPAIN). Investigadora principal: Silvia de San José. Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer.

-Model dinàmic de transmissió de la infecció pels VPHs 16 i 18. Implicacions econòmiques i sanitàries en la població espanyola segons diferents escenaris de vacunació. Investigadora principal: Mireia Díaz. Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer.

-Exposició al fum ambiental del tabac en llocs oberts i semioberts. Investigador principal: Esteve Fernández. Programa de Prevenció i Control del Càncer.

-Eficàcia dels nous tractaments per al càncer de pròstata localitzat de baix risc: un assaig clínic aleatoritzat. Investigador principal: Ferran Guedea. Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’ICO Hospitalet.

-Caracterització pre-clínica i clínica d'un nou abordatge terapèutic en càncer de mama amb resistència adquirida a tractament hormonal. Investigador principal: Ander Urruticoechea. Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Hospitalet.

-COLONOMICS: Integració de les bases moleculars del càncer colorrectal per a la detecció i validació de nous biomarcadors. Investigador principal: Víctor Moreno. Programa de Prevenció i Control del Càncer.

-Biobanc d’aloTPH del GETH. Polimorfismes en antígens menors d’histocompatibilitat i gens moduladors de resposta inmunitària com predictors d’alorreactivitat. Investigador principal: David Gallardo. Servei d’Hematologia Clínica de l’ICO Girona.

-Estudi multicàs-control de base poblacional (càncer de mama i LLC). Investigadora principal: Loreto Vilardell. Pla Director d’Oncologia.

-Patrons de metilació en pacients amb SMD d’alt risc i LMA secundària a SMD tractats amb fàrmacs hipometilants segons el protocol del Grup CETLAM SMD-alt risc <75 anys. Investigadora principal: Lurdes Zamora. Servei d’Hematologia Laboratori de l’ICO Badalona. 

Projectes de la World Cancer Research Foundation

-Iron status and gastric cancer risk in the EPIC-EURGAST study. Investigadora principal: Paula Jackszyn. Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer.

-Biomarkers of Acrylamide Exposure and Risk of Endometrial and Ovarian Cancers: A Molecular Epidemiologic Study in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) Cohort. Investigador principal: Eric Duell. Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer.

La direcció felicita els investigadors

La direcció de l'ICO ha volgut reconèixer la tasca dels investigadors. En opinió de Josep Ramon Germà, recentment designat direcció científic i de gestió del coneixement, "en un moment en què tothom parla de dificultats econòmiques, guanyar aquesta xifra prou significativa de finançament públic competitiu representa l’essència de la nostra institució, un esperit definit d'innovació amb la missió de reduir l’impacte del càncer a Catalunya. És per això que el Comitè executiu i, especialment des de la meva nova posició de Director Científic i de Gestió del Coneixement, volem felicitar una organització que aglutina en el seu si aquest alt nivell de talent". Així mateix ha expressat que "és la meva voluntat facilitar en el temps proper la tasca de tots i cadascun dels equips dedicats a la recerca".

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00