Núm. 43 - 17 de juny de 2011 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actes i congressos

I Trobada Multidisciplinar en Oncogeriatria

Ampliar imatge

Dijous 2 de juny es va celebrar la primera Reunió de Treball Multidisciplinar en Oncogeriatria. La trobada és una iniciativa conjunta de les Societats Mèdiques d'Oncologia Radioteràpica, Geriatria, Cures Pal·liatives i Oncologia Mèdica.

La reunió, que es va celebrar a la seu de l'ICO, va servir per iniciar una línia de treball conjunta entre les diferents especialitats que intervenen en el maneig del pacient geriàtric afecte de patologia oncològica.

La oncogeriatria, una necessitat
El progressiu envelliment de la població i la major incidència de càncer en edats avançades fa que cada vegada sigui més gran el grup de pacients geriàtrics susceptibles de rebre un tractament oncoespecífic.

No obstant això, la poca presència de població anciana en els assaigs clínics fa que no disposem d'evidència científica suficient a l'hora de plantejar o deixar de plantejar tractaments en aquest grup de malalts. El pacient geriàtric, a més, té característiques especials que fan més complex el seu abordatge i obliguen a un maneig multidisciplinar.

Els objectius principals d'aquesta I Reunió van ser conèixer la situació de la Oncogeriatria a Espanya, detectar necessitats i elaborar un pla d'activitats futures que incloguin la unificació de criteris avaluadors, la creació de protocols assistencials i la realització d'estudis dirigits a població anciana. També es contempla la participació d'altres disciplines no mèdiques implicades en el maneig del càncer.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00