Núm. 41 - 12 de maig de 2011 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El grup de treball d’atenció farmacèutica de la xarxa ICO es reuneix per consensuar les mesures d'Acció del Medicament dins del Pla de sostenibilitat

Ampliar imatge

El passat divendres 29 d’abril es va celebrar a l’ICO Hospitalet una reunió del grup de treball d’atenció farmacèutica de la xarxa ICO.

La trobada, en què hi van assistir una trentena de professionals, tenia per objectiu explicar el pla de sostenibilitat de l’ICO pel que fa als fàrmacs oncològics amb la idea de compartir visions i propostes per a promoure accions conjuntes en l'àmbit del medicament.

Un grup creat el 2008
El grup de treball d’atenció farmacèutica de la xarxa ICO es va constituir l’octubre de 2008. Està format per oncòlegs, hematòlegs i farmacèutics de l’ICO i dels hospitals comarcals que formen part de la xarxa, de professionals del Servei Català de la Salut i del Pla Director d’Oncologia del Departament de Salut. L’objectiu principal del grup és analitzar les decisions a prendre en política del medicament, millorar la coordinació i comunicació entre centres i assolir una prestació farmacèutica homogènia.

Reduir la despesa
En la reunió del 29 d’abril es van abordar aspectes que ja s’estan implantant a la xarxa ICO, com la compra conjunta de fàrmacs i el foment dels medicaments genèrics; per aconseguir les millors condicions econòmiques.

També es van exposar nous models de finançament de fàrmacs, com el de risc compartit amb la indústria farmacèutica. Amb aquest model, que s‘està assajant a l’ICO; l’hospital només assumeix el cost del medicament quan hi ha un benefici clínic pel pacient.

Altres aspectes que es van debatre són el cost-efectivitat de certs medicaments en diferents patologies, els criteris per suspendre l’administració de determinats tractaments o la necessitat d’oferir una informació detallada als facultatius del cost que tenen les diferents alternatives terapèutiques per a un determinat malalt. També es va destacar la importància de les decisions participatives i informades dels professionals de la xarxa.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00