Núm. 35 - 19 de gener de 2011 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El Servei de Física Mèdica de Girona, responsable de la seguretat radiològica dels centres de l'ICS i l'IDI a la demarcació

Ampliar imatge

El Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l'ICO Girona ha estat acreditat per ser el responsable de la protecció radiològica dels centres de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona.

L'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta disposa d'instal·lacions de radioteràpia i de diagnòstic per la imatge de radiologia i medicina nuclear que utilitzen radiacions ionitzants. 

Un centre d'aquestes característiques té el requisit legal de disposar d'un Servei de Protecció Radiològica propi, autoritzat pel Consejo de Seguridad Nuclear, per vetllar per la seguretat radiològica de les instal·lacions, dels treballadors i del públic, així com per garantir les exploracions diagnòstiques i tractaments realitzats.

A finals de l'any 2009, l'ICS, l'IDI i l'ICO van establir un acord de col·laboració per desenvolupar un Servei de Protecció Radiològica a l'àmbit de les comarques de Girona; que ara ha estat acreditat.

L’equip humà del Servei de Protecció Radiològica consta d’un especialista en radiofísica hospitalària, un tècnic expert en protecció radiològica i una administrativa, integrats en la plantilla del Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l’ICO Girona.

L’àmbit d’actuació del Servei de Protecció Radiològica inclou les instal·lacions de raigs X de l'IDI i de l'ICS de l'hospital i de 4 centres d'atenció primària; així com la instal·lació de medicina nuclear de l’IDI i la de radioteràpia de l’ICO.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00