Núm. 35 - 22 de desembre de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Un projecte sobre tumors de pulmó guanya la beca de Roses Contra el Càncer

Ampliar imatge

Dissabte 11 de desembre de 2010 es va celebrar el vuitè Concert benèfic de Roses Contra el Càncer al Teatre Municipal de Roses.

Durant l’acte es va donar a conèixer la resolució de la Beca de Roses contra el Càncer per a la recerca; un ajut de 24.000 euros destinat a projectes d’investigació impulsats per facultatius de l'ICO Girona. El tribunal ha estat constituït per representants de la Fundació Roses Contra el Càncer, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdIBGi) i l’Institut Català d’Oncologia.

Un millor tractament per al càncer de pulmó
El projecte guanyador ha estat: "Pemetrexed i cisplatí en combinació amb àcid zoledrònic en càncer de pulmó no microcític: estudi preclínic per cercar sinèrgia antitumoral" del qual són responsables els investigadors de l’ICO Girona Joaquim Bosch, metge del Servei d'Oncologia Mèdica, i Javier Menéndez, coordinador de la Unitat de Recerca Traslacional.

L’àcid zoledrònic és un fàrmac que s’usa freqüentment per a les metàstasis òssies, ja que reforça els ossos i alleugera el dolor. Alguns estudis suggereixen que l’àcid zoledrònic podria tenir per si mateix una activitat antitumoral.

L’objectiu del projecte és determinar si realment existeix aquest efecte, i si el fet de combinar el tractament de quimioteràpia (pemetrexed i cisplatí) amb l’àcid zoledrònic és més eficaç per combatre el càncer de pulmó. L’estudi es farà al laboratori en cèl·lules de càncer de pulmó. Si els resultats són positius, es podria iniciar un assaig en pacients amb aquesta malaltia per validar els resultats.

Millorar el coneixement del càncer d’ovari
El tribunal també ha acordat que el projecte finalista rebi finançament del fons de recerca de l'ICO-IdIBGi. Aquest projecte porta per títol: "Caracterització clínica, histològica i molecular del càncer epitelial d'ovari" i en són responsables els investigadors de l’ICO Girona Pilar Barretina, metge del Servei d'Oncologia Mèdica, i Miquel Beltran, cap clínic del Servei d'Oncologia Mèdica.

L’objectiu és recollir les dades clíniques de totes les pacients de càncer d’ovari que es tracten a l’ICO Girona i fer-ne el perfil genètic i molecular. A partir d’aquí és podria personalitzar el tractament en funció del gens alterats el cada pacient.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00