Núm. 35 - 22 de desembre de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Acte d’entrega dels diners recollits en el II Sopar Solidari de Caves Vallformosa

Ampliar imatge

Divendres 10 de desembre es va celebrar l’acte d’entrega dels diners recaptats en el II Sopar Solidari Vallformosa en benefici de la lluita contra el càncer. El sopar es va dur a terme el 2 de juliol passat i es van recaptar prop de 21.500 euros.

A l’acte d’entrega van participar, entre d’altres, Queta Domènech, presidenta de Caves Vallformosa, Josep Maria Vilà i Candela Calle, president i directora general de l’ICO, i Helena Mestre, directora d’atenció al client i comunicació de l’Hospital de Vilafranca del Penedès (a la imatge).

Vallformosa i l’ICO
El Sopar solidari per reduir l’impacte del càncer s’emmarca en l’acord de Responsabilitat Social Corporativa que Vallformosa signà el 2007 amb l’ICO, i que té per objectiu impulsar la recerca en càncer, promoure la informació sobre la malaltia entre la població general, i millorar el suport i acompanyament al malalt i a la seva família en aquest procés.

El sopar es va fer al Winery Convention Center que Vallformosa té a Vilobí del Penedès i va aplegar unes 300 persones. Amb les entrades exhaurides, l’acte va estar presentat per la periodista Mònica Monferrer, col·laboradora del programa Divendres de TV3, i va comptar amb la col·laboració especial de la cantant Beth.

El febrer de 2008 es va celebrar el I Sopar Solidari, que va comptar amb l’assistència de més de 250 persones. En aquella ocasió, l’esforç col·lectiu va permetre recaptar 24.000€, que es van destinar a la compra de material d’investigació per a la millora de l’equipament del laboratori de recerca de l’ICO.

Educació sanitària en càncer al Penedès
D’acord amb l’enfocament d’hospital amable, l’ICO incorpora, des de la seva creació, accions de suport i acompanyament per al pacient i per als familiars, tot fent de la vessant humana del tractament del càncer un tret definitori de la seva identitat com a hospital i de la manera de treballar dels seus professionals. Aquest seguit d’accions s’apleguen en el programa “Conviure amb el càncer”, al qual es destinaran els beneficis obtinguts en aquest segon sopar.

En concret, els diners serviran per posar en marxa el projecte d’educació sanitària en càncer a la comarca del Penedès, a través de l’Hospital de Vilafranca.

El Projecte d’educació sanitària en càncer, que lidera l’equip d’infermeria de l’ICO, s’adreça a millorar la informació i formació, tant de malalts com de familiars, sobre el càncer que pateixen, el què poden esperar dels tractaments i l’evolució de la malaltia, i com fer front als canvis que tot plegat comporta. El projecte consta de materials escrits (fulls informatius i guies monogràfiques) i tallers presencials.

Aquest projecte acumula una experiència de gairebé 10 anys. Es va posar en marxa el 2001 al centre ICOHospitalet, on està ja molt consolidat. Disposa d’enquestes de satisfacció per part dels usuaris, que han permès anar orientant les seves activitats per satisfer les necessitats de malalts i familiars de forma cada cop més acurada.

L’objectiu ara és fer-la extensiva als altres centres que formen part de la xarxa d’atenció oncològica que coordina l’ICO. L’Hospital de Vilafranca serà el primer. Més concretament, està previst:

- iniciar les sessions informatives (1 al mes) el 2011 a l’Hospital de Vilafranca
- editar una guia informativa sobre càncer de còlon i recte
- adaptar els fulls informatius a les necessitats de cada centre

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00