Núm. 35 - 22 de desembre de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Premis, beques i reconeixements

VCN Biosciences, spin off de l’ICO, guanya el BioEmprendedor XXI

Ampliar imatge

L’spin-off VCN Biosciences, sorgida del grup de Viroteràpia de l’Institut Català d’Oncologia, ha guanyat el premi BioEmprendedor XXI impulsat per La Caixa, Barcelona Activa, Biocat, Fundación Genoma España i la Cambra de Comerç. 

El premi, lliurat durant el Fòrum Biocat que va tenir lloc el passat dijous 2 de desembre, reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de ciències de la vida.

La viroteràpia
L’empresa, fundada per Ramon Alemany, Manel Cascalló i Gabriel Capellà, es dedica a la viroteràpia del càncer, que consisteix en l’administració de virus modificats genèticament per destruir únicament les cèl·lules tumorals. El virus oncolític, no tan sols elimina la cèl·lula cancerígena infectada, sinó que genera milers de còpies de si mateix que destrueixen les cèl·lules malignes veïnes. Així doncs, actua com un fàrmac amb capacitat d’autoamplificació.

El premi
L’objectiu del guardó és facilitar als participants la creació de la seva empresa mitjançant un conjunt d’activitats formatives i mitjançant l’anàlisi de viabilitat de les idees de negoci. La dotació econòmica del primer premi és de 20.000 euros. Els dos finalistes, ImmunNovative Developments (primer finalista) i iMicroQ (segon finalista), han estat guardonats amb 10.000 i 5.000 euros respectivament, a més d’amb l’accés a activitats formatives i de participació en congressos de referència en el sector. En total 20 projectes provinents d’universitats i entitats de tota Catalunya s’havien presentat al premi.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00