Núm. 34 - 2 de desembre de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

e-oncología impulsa un programa on-line d’abast internacional sobre VPH i càncer de coll d’úter

Ampliar imatge

L'ICO, a través de la seva plataforma de formació on-line e-oncologia, ha impulsat un programa internacional de formació en prevenció del càncer de coll d'úter.
 
L'activitat, de 15 hores de durada, està  disponible en castellà, anglès i francès. El seu objectiu principal és ajudar a reduir l'impacte del càncer del coll d'úter i conscienciar de la importància de la prevenció en els països amb menys recursos i menor nivell de desenvolupament.

Està dirigit a metges d'atenció primària i altres especialitats implicades en la prevenció i tractament del càncer de coll d'úter, així com a professionals de l'epidemiologia i la salut pública. S'ha posat en marxa una edició en francès específica per al Marroc; una en anglès adreçada a professionals de Ghana, Uganda, Zàmbia i Tanzània, i una en castellà i anglès dirigida a professionals de països emergents d'Europa (països de l'est, Rússia) Llatinoamèrica, Àsia i Àfrica. La  primera edició està prevista per al març 2011 i s'espera comptar amb prop de 10.000 alumnes en deu mesos.

Aquest programa compta amb el suport de tres beques internacionals i la col.laboració d'alguns de les institucions internacionals de referència: l'Associació Internacional d'Energia Atòmica (IAEA), la Federació Internacional de Ginecologia i Obstetrícia (FIGO), la Unió Internacional contra el Càncer (UICC) i l'Associació Lala Salma de lluita contra el càncer del Marroc. 

Els continguts del curs han estat coordinats pel Programa de Recerca i Epidemiologia del Càncer (PREC). Inclouen, entre d'altres, la història natural del càncer de coll d'úter; l'impacte de la malaltia en l'àmbit mundial i regional; la prevenció primària, amb especial èmfasi en la vacunació contra el VPH, i la prevenció secundària, amb una revisió exhaustiva dels diferents mètodes de diagnòstic precoç.

Amb aquest programa, e-oncologia es consolida com la referència de formació virtual especialitzada en càncer, que compta ja amb els avals de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica i la Societat Espanyola d'Oncologia Radioteràpica per complementar la formació dels seus residents. L'oferta formativa d'e-oncologia disposa de més de 600 hores de formació especialitzada en línia.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00