Núm. 31 - 05 de novembre de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actes i congressos

S'inauguren les noves instal·lacions de l'aecc i la Fundació Oncològica de Catalunya a l'Hospital Duran i Reynals

Ampliar imatge

Dijous 28 d'octubre la consellera de Salut, Marina Geli, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, van inaugurar les noves instal·lacions de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i la Fundació Oncològica de Catalunya a l'Hospital Duran i Reynals.

Les noves instal·lacions de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) i la Fundació Oncològica de Catalunya compten amb 1.200 metres quadrats a la segona planta de l’Hospital Duran i Reynals que acullen sales de reunions, per al voluntariat i per a la formació, a banda de diversos despatxos administratius. En aquest nou espai hi treballaran psiconcòlegs i voluntaris de l’associació, amb el suport del personal administratiu.
 
L’Associació Espanyola contra el Càncer (aecc) és una entitat social privada, sense afany de lucre que té representació en més de 2.000 localitats i suma més de 14.000 voluntaris actius amb l’objectiu de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats.
 
Aquest trasllat a l’Hospital Duran i Reynals suposa per l’aecc la possibilitat de potenciar la comoditat tant de professionals com d’usuaris i familiars, incrementar la capacitat dels serveis i fomentar sinèrgies en un entorn on la investigació oncològica és el centre neuràlgic.
 
Una relació que ve de lluny
La relació d'aquestes institucions amb l'hospital vé de lluny: A finals dels anys seixanta i principis del setanta, l’AECC va començar a recaptar fons per a la construcció d’un hospital dedicat monogràficament a l’atenció dels malalts de càncer a la província de Barcelona.
 
Les obres del centre, conegut aleshores com a Hospital Oncològic, van començar l’any 1975 al costat de l’autovia de Castelldefels, enfront de l’Hospital de Bellvitge. El projecte, però, va topar amb importants dificultats, especialment per la manca de recursos econòmics i pels canvis que es donaven en l’abordatge de les malalties oncològiques.
 
Així l’Hospital Oncològic no va arribar a entrar mai en funcionament. Després d’uns anys abandonat, el 1987 l’Associació Espanyola Contra el Càncer va cedir el centre a la Generalitat de Catalunya, que el va adscriure a la Ciutat Sanitària i Universitària de Bellvitge. A partir d’aquí es comença a ocupar l’edifici, principalment amb els equips d’atenció oncohematològica de l’Hospital de Bellvitge.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00