Núm. 29 - 5 d'octubre de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Els hospitals catalans aproven un manifest a favor dels espais lliures de fum

Ampliar imatge

Divendres 1 d'octubre es va celebrar a l'ICO Hospitalet la reunió de la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum (XCHsF), coordinada per l'ICO, que va aplegar una cinquantena de representants dels més de seixanta hospitals que en formen part.  S'hi va aprovar un manifest a favor dels espais lliures de fum.

MANIFEST DE LA XARXA CATALANA D’HOSPITALS SENSE FUM (XCHsF) SOBRE LES POLÍTIQUES DE CONTROL DEL TABAQUISME

La Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (www.xchsf.com) vol manifestar la seva opinió sobre la reforma de la llei de control de tabaquisme: 

1. El tabac és un dels problemes de salut pública més importants que afecta a la nostra societat i la primera causa de malaltia tractada als hospitals catalans actualment.

2. Els hospitals han de ser promotors de la salut i com a tals ser un exemple d’organització compromesa amb el control del tabaquisme.

3. És imprescindible seguir avançant en la política “d’espais sense fum” ampliant-la a les zones externes del recinte hospitalari amb l’objectiu de promoure la salut i facilitar l’abandonament del tabac a visitants, pacients i treballadors.

4. Els hospitals haurien de ser recintes completament lliures de tabac en totes les seves dependències incloent accessos, entrades, zones enjardinades, zones de trànsit de vianants, transports, entre d’altres.

5. El pacient amb trastorn mental ha de poder beneficiar-se de la mateixa atenció de qualitat que la resta de pacients, per tant cal que els hospitals, centres i unitats d’atenció al pacient amb malaltia mental, així com d’atenció socio-sanitària, siguin també espais completament lliures de fum com la resta d’organitzacions sanitàries.

6. Cal oferir ajuda a tots els pacients fumadors atesos a l’àmbit hospitalari sigui quina sigui la seva patologia o motiu d’ingrés. Està demostrat que l’hospitalització és un moment idoni per plantejar la deshabituació tabàquica.

7. Donem suport a una reforma de llei que contempli aquests punts i a la resta d’accions de les institucions i la societat civil per a un control del tabaquisme.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

 

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00