Núm. 29 - 5 d'octubre de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

S'inicia l'oficialització dels màsters propis i es proposen dues noves titulacions

Ampliar imatge

Josep M. Vilà va presidir dilluns 27 de setembre  la inauguració del curs acadèmic de l’ICO, durant la qual Evarist Feliu, director científic, va impartir la conferència "L'hematologia i l'hemoteràpia espanyoles: 50 anys d'història" (a la foto).
 
El màster de cures pal·liatives de l’ICO ja és oficial, és a dir, és un títol de la Universitat de Barcelona, el que comporta que els alumnes poden obtenir els crèdits necessaris per accedir al doctorat, d’acord amb el nou pla d’estudis de Bolònia (cosa que no es pot fer amb les titulacions pròpies).
 
Aquesta és una de les novetats més significatives del programa docent de l’ICO per al període 2010-2012, que va presentar ahir Josep M. Vilà durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic. A més, va anunciar la posada en marxa “Màster en Oncologia Interdisciplinar”, que obrirà matrícula el setembre del 2011 i, ja des de la seva creació, serà també un màster oficial de la UB. Finalment, també s’està treballant en l’oficialització del Màster d’Infermeria Oncològica.
 
Cara a la formació continuada, es consoliden els programes encetats el curs anterior. A més, la sessió d’ahir inaugurava també el cicle de sessions aulaICO, que tindran lloc el darrer dilluns de cada mes, a dos quarts de quatre a la Sala d’actes.
 
L’objectiu de l’aulaICO és reforçar la transmissió del coneixement generat per professionals de la nostra institució en les àrees més innovadores, i reforçar-ne la difusió entre la resta de professionals de la casa. La primera d’aquestes sessions serà el dilluns 25 d’octubre i tindrà com a títol “L’anàlisi cost – benefici de la prevenció del càncer de coll d’úter, la vacuna i la detecció precoç”. L’impartirà la Dra. Sílvia de Sanjosé, del Programa d’Epidemiologia del càncer.
 
Finalment, la tercera línia docent de l’ICO, l’e-oncología, consolida i amplia la seva oferta, que es pot consultar al seu lloc web.
 
Quant a la conferència inaugural, Evarist Feliu, director científic corporatiu i actual president de la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia, va repassar el desenvolupament a Espanya d'aquesta disciplina mèdica, tot posant l'èmfasi en la vessant més professional, donat que fa el repàs a través de les cinc dècades de vida d'aquesta societat científica, creada el 1959. En aquest context, va destacar el pes específic de l'escola catalana en el conjunt de l'Estat: professionals de centres catalans signen el 43% dels papers procedents d'Espanya que es varen publicar en revistes de referència els anys 1998 i 2008.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

 

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00